ارتودنسي ني ني سايت

۳ بازديد

ارتودنسي ني ني سايت

ارتودنسي به عنوان يكي از عمل‌هاي زيبايي دندان بوده كه نقش مهمي در زيبايي چهره و خنده‌هاي شما ايفا مي‌كند. بر اين اساس لازم است براي انجام ارتودنسي با مراجعه به يك دندان‌پزشك مجرب اقدام به اين كار نماييد. در اين مقاله قصد داريم به بررسي ارتودنسي ني ني سايت بپردازيم.

ارتودنسي دندان چيست؟

ارتودنسي دندان را مي‌توان نوعي درمان دانست كه در دندانپزشكي رايج است. در اين درمان معمولاً به‌وسيله يك سيم كه به دندان‌ها متصل مي‌شود مشكلات و ناهنجاري‌هاي دندان‌ها صاف شده و تمام آنها به حالت يكدست شده در مي‌آيند.

به طور كلي در درمان ارتودنسي معمولاً يك سيم فلزي درون دهان و روي دندان‌ها قرار گرفته تا به مرور زمان دندان‌ها صاف و يكدست شوند. لازم است بدانيد كه درمان ارتودنسي توسط وسايل مختلفي انجام مي‌شود كه در اينجا به مهم‌ترين آن‌ها اشاره خواهد شد. اگر قصد انجام ارتودنسي و ايمپلنت را داريد ، لينك زير مي تواند براي شما مفيد باشد.

اول ايمپلنت يا ارتودنسي

براكت؛ اين نوع ارتودنسي كه رايج‌ترين نوع آن مي‌باشد به‌وسيله سيم‌كشي و نگين‌هاي براكت به دندان‌ها چسبيده شده و به نوعي در نقش دستگيره عمل خواهند كرد. انواع مختلف براكت به صورت فلزي، سراميكي و پشت دنداني توليد مي‌شوند.

اينويزيلاين؛ اين نوع ارتودنسي نيز همانند ساير انواع آن بوده و دندان‌ها را به جايگاه مناسب‌تري هدايت خواهد كرد. اين نوع ارتودنسي از جنس پلاستيك شفاف بوده تا در هنگام استفاده در دهان كاملاً نامشخص بماند.

هدگير؛ اين وسيله نيز بيشتر در گذشته مورد استفاده قرار داشته است و وسيله‌اي بوده كه روي سر افراد قرار مي‌گرفته و از جلو نيز بوسيله يك حلقه فلزي دور دندان‌هاي آسياب انداخته مي‌شده است.

بايت پليت؛ اين نوع از ارتودنسي نيز براي حل مشكلات فك مورد استفاده قرار مي‌گيرد، به اين صورت كه در هنگام بسته شدن دهان اجازه نمي‌دهد دهان بيش از حد باز شود.

فنر الاستيك؛ اين وسيله نيز نوعي فنر فلزي بوده كه به براكت دندان‌هاي آسياب بالا و پايين متصل شده تا انحراف آنها را اصلاح كند.

هربست؛ اين وسيله نيز معمولاً در زمان رشد اسكلتي در كودكان و نوجوانان مورد استفاده قرار خواهد گرفت و به اصلاح تناسب بين دندان‌هاي بالا و پايين كمك فراواني خواهد كرد.

مراحل ارتودنسي دندان

همان طور كه در بالا اشاره شد، ارتودنسي دندان يكي از روش‌هاي بسيار مهم براي درمان انحراف دندان‌ها بوده و سبب صاف شدن دندان‌ها و ايجاد تركيب زيبا و شكيل در آنها خواهد شد. مراحل ارتودنسي دندان معمولاً به يك صورت انجام مي‌شود، اما در افراد مختلف و با توجه به جنس دندان و تعداد آن‌ها و ميزان بهم ريختگي فرم دندان‌ها متفاوت‌تر خواهد بود. در اينجا به صورت اجمالي به مراحل ارتودنسي دندان اشاره خواهد شد.

در اولين مرحله دندان‌پزشك دندان‌هاي شما را مورد معاينه قرار داده و در صورت نياز با انجام عكس‌برداري مشكل دندان‌هاي شما را مشخص نموده پس شيوه درمان و هزينه‌هاي آن را هم براي شما توضيح خواهد داد.

در مرحله بعد نياز است تا وضعيت دندان‌ها و لثه‌هاي شما نيز مورد بررسي قرار گيرد. در واقع اگر لثه‌هاي شما دچار عفونت يا تحليل رفتگي باشند ابتدا لازم است عفونت آنها درمان شده و سپس اقدام به ارتودنسي دندان نماييد. همچنين اگر دندان پوسيده‌اي داشته باشيد نيز ابتدا بايد آن را درمان نماييد.

ارتودنسي در چند جلسه انجام مي شود؟

بعد از همه اينها لازم است بر اساس نوع ارتودنسي و جنس دندان‌هاي شما عمل درمان و سيم‌كشي را آغاز نمايد.

ابتدا متخصص ارتودنسي نگين براكت را به چسب مخصوصي آغشته كرده و سپس از همان چسب به سطح دندان ماليده مي شود. پس از آن نيز نگين براكت را روي دندان مي‌چسباند. اگر نوع چسب از موادي باشد كه حساس به نور هستند، متخصص ارتودنسي با تاباندن نور مخصوصي چسب را سخت‌تر مي‌كند. اين كار براي تك‌تك دندان‌ها انجام مي‌شود. سپس بند ارتودنسي كه يك حلقه فلزي پهن مي‌باشد، دور دندان آسياب بزرگ عقب دهان قرار گرفته و به دندان چسبانده مي‌شود. لازم به ذكر است كه سيم ارتودنسي به يك حلقه وصل مي شود و سپس به دانه‌دانه نگين‌هاي براكت نيز متصل خواهد شد. اتصال اين سيم معمولا از طريق شياري صورت مي‌گيرد كه در نگين براكت قرار دارد.

زمان ارتودنسي چقدر است؟

همان طور كه مي‌دانيد براي هر نوع درمان پزشكي نياز به طي مدت زمان خاصي است. ارتودنسي نيز يكي از درمان‌هايي بوده كه طول مدت آن با توجه به عوامل متعددي تعيين مي‌شود. براي مثال طول مدت درمان ارتودنسي با براكت به طور ميانگين يك تا دو سال مي‌باشد، با اين وجود به هر ميزاني كه عمل ارتودنسي پيچيده‌تر باشد و يا به ميزاني كه دندان‌هاي شما از انحراف بالاتري برخوردار باشند، طول درمان نيز احتمالاً بيشتر خواهد شد. از سوي ديگر در صورتي كه در زمان كودكي عمل ارتودنسي پيشگيرانه يا همان مقدماتي انجام شده باشد، درمان آن در بزرگسالي هم سريعتر و هم با موفقيت بيشتري انجام مي‌شود.

مراقبت از ارتودنسي

لازم به ذكر است براي جلوگيري از شكستن يا خم شدن براكت نيز لازم است مراقبت بيشتري نسبت به مصرف خوراكي‌هاي سفت‌وسخت داشته باشيد. مثلاً خوراكي‌هايي سفت مثل ته ديگ، هويج، سيب درختي، كلم بروكلي و غير ممكن است باعث شكسته شدن يا كنده شدن براكت از دندان شده و يا موجب خم نمودن سيم ارتودنسي شوند. از سوي ديگر سعي كنيد تا جاي ممكن از جويدن برخي خوراكي‌هاي چسبناك كه به دندان مي چسبند مانند: آدامس، پاستيل، تافي و كارامل و از اين قبيل خوراكي‌ها در تمام دوران ارتودنسي پرهيز نماييد و مراقبت هاي ارتودنسي را به خوبي انجام دهيد. البته اگر از الانير استفاده كرده ايد مي توانيد آن را درآوريد و سپس اقدام به خوردن كنيد.

در صورتي كه متوجه جدا شدن براكت از دندان تان شديد، بهتر است پيش از هر گونه اقدامي خونسردي خود را حفظ نموده، سپس وضعيت را بررسي كرده و ببينيد آيا سيم ارتودنسي هنوز به نگين براكت وصل است يا از آن جدا شده است. در صورتي كه سيم هنوز اتصال داشته باشد مي‌توانيد موقتاً با كمي موم ارتودنسي، نگين براكت را به دندان خود بچسبانيد و در اسرع وقت به پزشك حود مراجعه و با استفاده از چسب مخصوص آن را بچسبانيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد